Welke weegschaal is de beste?

Alles wat je moet weten over je keuze voor je beste weegschaal

Je bent gefrustreerd omdat je gewicht op je weegschaal niet verandert. In het ergste geval zal je gewicht zelfs toenemen. Maar wacht? Betekent dit echt een toename van vet? Nee! Misschien ben je zelfs vet kwijtgeraakt!
Met behulp van de huidig verkrijgbare weegschalen kun je zien of je spieren hebt gewonnen en vet hebt verloren en dus succes hebt behaald.

Onze Werkwijze

39


Produkten geanalyseerd

12

Jouw tijds-besparing

125

Lezers geholpen

9 Min.

Leestijd

Nu je een eerste indruk hebt van het kopen van een weegschaal, is het nu aan mij, al je vragen specifiek en gedetailleerd over het onderwerp te verduidelijken. Na dit artikel ben je een expert en kun je direct de voor jou juiste weegschaal kopen. Lets GO!

Mijn actuele Top 4

Deze 4 Weegschalen zijn op dit moment het meest geliefd bij ons. Ik zorg ervoor, dat deze lijst steeds aktueel blijft, zodat je altijd op de hoogte bent!

- Advertentie - 

welke weegschaal is de beste?

Beurer BF 600 Diagnose weegschaal

gewicht lichaamsvet watergehalte spiergehalte botmassa calorieƫn
BMI
inkl. app
max.180 Kg
welke weegschaal is de beste?

Sportstech
BBS300
analyse
weegschaal 

gewicht lichaamsvet watergehalte spiergehalte botmassa calorieƫn
accuduur
inkl. app
max.180 Kg
welke weegschaal is de beste?

Withings Body+ -  slimme weegschaal

gewicht lichaamsvet watergehalte spiergehalte botmassa calorieƫn
WiFi
inkl. app
Bestseller
welke weegschaal is de beste?

medisana BS 444 digitale weegschaal

gewicht lichaamsvet watergehalte spiergehalte botmassa calorieƫn
BMI
inkl. app
max.180 Kg

Interesse = Delen:


Heb ik je geholpen?

5/5 - (3 stemmen)
  

Welke weegschaal is de beste?: Aanbeveling van onze redactie

Tijdens onze zoektocht naar "welke weegschaal is de beste?", zijn wij de volgende twee weegschalen tegengekomen, die ons bijzonder in het oog sprongen:

van ons aanbevolen

welke weegschaal is de beste?

Tanita RD-545 HR
Slimme Personenweegschaal


ONZE ERVARING

SUPER

"En nee ik word niet betaald. Dit is werkelijk de beste weegschaal die er is met een perfecte duidelijke mooi app. Hij is niet goedkoop maar absoluut de moeite waard "

beste prijs-kwaliteit

welke weegschaal is de beste?

Medisana BS 465
streefgewicht-weegschaal 


ONZE ERVARING

GEWELDIG

"Een voordeel van deze weegschaal is dat ik wel veel bewuster bezig ben met mijn gewicht en daardoor ook met met voeding. Als (sport) masseur heb ik al vaak complimenten gekregen"

eerst het belangrijkste: 

Welke personenweegschaal weegt 100% precies?:

Het antwoord is: geen een.
Geen enkele perrsonenweegschaal kan je 100 procent nauwkeurigheid bieden. Het goede nieuws is, dat 100% nauwkeurigheid niet belangrijk is. Veel belangrijker is dat je met een personenweegschaal een overzicht hebt van het verloop van je gewicht. Jekan dit bereiken met alle personenweegschalen. Sommige fabrikanten beloven dat hun weegschalen een afwijking van minder dan tien procent zullen laten zien.
Wanneer je echt een nauwkeurige meting  wil, kunt je het beste een arts raadplegen of een professional in de sportgeneeskunde. Deze gebruiken andere, nauwkeurigere meetmethoden dan personenweegschalen.

Wanneer weeg je het meest?

Je weegt het meest na het eten en drinken. Hierdoor weeg je 's avonds het meest omdat je gedurende de dag ee en drinkt. Als je meer vezels of koolhydraten hebt gegeten, ga je ook meer wegen omdat ze water binden. Vrouwen wegen het meest tijdens en vlak voor hun menstruatie: Kort voor en tijdens je menstruatie slaat je lichaam water op, wat kan leiden tot een toename van wel twee kilo op de weegschaal. Laat het je niet beĆÆnvloeden, het verdwijnt ook weer na je menstruatie. Als je veel sport, kun je door de toegenomen spiermassa ook meer wegen. Spieren zijn kleiner in volume dan vet. Dat betekent dat zelfs wanneer je weegschaal een hoger gewicht aangeeft, je nog steeds vet kunt verliezen en spieren kunt krijgen. In dergelijke gevallen is het gebruik van een weegschaal die je vetpercentage meet geschikt om het resultaat van het gewichtsverlies zichtbaar te maken en te controleren.

Hoe vaak moet ik me wegen?

Hier verschillen de meningen. Sommige experts raden aan om dagelijks te wegen bij het afvallen, terwijl andere experts aanraden om wekelijks te wegen. De reden voor beide opvattingen zijn de dagelijkse gewichts-schommelingen, die kunnen worden beĆÆnvloed door voedselinname, vochtinname, hormonale processen in het lichaam, lichaamsbeweging, stress en andere factoren. Deze gewichtsschommelingen zijn in eerste instantie niet van invloed bij vetverlies bij het afvallen.
Bij een dagelijkse weging is het raadzaam om het gemiddelde van alle waarden voor de week te berekenen of juist te focussen op de laagste waarde van de week. Gebruik deze waarden ter vergelijking. De procedure wordt het "glijdende gewicht" genoemd. Voordelen van deze methode zijn de nauwkeurigheid en je kan je afslankstrategie makkelijk aanpassen.

Spannende Videos over dit onderwerp:


 Welke weegschaal is de beste?:
 Test / Vergelijk

Verschillende Modellen & Types (top 5)

- Advertentie -

Beste Keus

welke weegschaal is de beste?

OMRON BF511 klinisch gevalideerd

Metaal

App

meet vet%
Spiermassa
BMI

maximaal
150 KG


GEMIDDELDE WAARDERING

SUPER

"Perfecte impedentio-metrische weegschaal"

Prijs-Kwaliteit

welke weegschaal is de beste?

Zeegma
ZE-GEWIT weegschaal

Glas

App

meet vet%
Spiermassa
BMI

maximaal
200 KG


GEMIDDELDE WAARDERING

 GOED

"De  weergegeven resultaten zijn betrouwbaar"

Prima

welke weegschaal is de beste?

Salter Digitale Elektronische weegschaal

Glas

App

meet vet%
Spiermassa
BMI

maximaal
250 KG


GEMIDDELDE WAARDERING

GOED

"Een zeer nauwkeurige, kwaliteitsvolle weegschaal"

Prima

welke weegschaal is de beste?

Soehnle Style Sense digitale weegschaal

Glas

App

meet vet%
Spiermassa
BMI

maximaal
180 KG


GEMIDDELDE WAARDERING

OK

"De schaal is bijna elegant in zijn eenvoudige ontwerp. "

Prima

welke weegschaal is de beste?

Salter glazen Elektronische Weegschaal

Glas

App

meet vet%
Spiermassa
BMI

maximaal
180 KG


GEMIDDELDE WAARDERING

GOED

"Prima, doet wat het doen moet en voor een lage prijs! "


Welke weegschaal is de beste?:
Test / Vergelijk

5 vragen, welke je beantwoord moet hebben voordat je een weegschaal gaat kopen:

Hoe meet een weegschaal het vet%?

Een lichaamsanalyse-weegschaal meet, net als de lichaamsvet-weegschaal, met een stroomweerstand volgens de bio-impedantieanalyse (BIA). De elektrische weerstand wordt door het lichaam gestuurd van de voeten naar de handen, zodat het bovenlichaam en het onderlichaam gemeten kunnen worden. Deze meting van het hele lichaam is mogelijk met een extra handstuk met elektroden. Bij een lichaamsvet-weegschaal wordt de huidige weerstand alleen door de voeten gestuurd.

Wat wordt precies gemeten door een
lichaamsanalyse-weegschaal?.

Net als de lichaamsvet-weegschaal meet de lichaamsanalyse-weegschaal de verdeling van spieren, vet, botten en water in jouw lichaam. Het voordeel van een  lichaamsanalyse-weegschaal is dat alle lichaamsdelen worden gemeten van je handen tot aan je voeten.
Zo kan bijvoorbeeld het vetpercentage in je armen worden gemeten en kunnen onevenwichtigheden worden gesignaleerd.

Wat laat een  lichaamsanalyse-weegschaal precies zien?

Afhankelijk van het model van de weegschaal kan een  lichaamsanalyse-weegschaal jou je lichaamsgewicht, je lichaamsvetpercentage, je visceraal vet (d.w.z. het binnenste buikvet), je lichaamsvocht, je spiermassa, je botmassa, je BMI-waarde, je stofwisselingssnelheid en je stofwisselingsleeftijd laen zien.

Is een te laag vetpercentage lichaamsvet gevaarlijk?

Een te laag lichaamsvetpercentage, dat vaak wordt onderschat kan gevaarlijk zijn: vrouwen mogen niet onder een lichaamsvetpercentage van 15 tot 18 procent komen. Voor mannen is de limiet acht procent lichaamsvet. Onze gezondheid kan op lange termijn ernstige schade oplopen wanneer het lichaamsvetpercentage te laag is: Vrouwen kunnen ophouden te menstrueren, omdat een laag lichaamsvetpercentage de vruchtbaarheid vermindert. Dit is de bedoeling van de natuur, aangezien een vrouw met een te laag lichaamsvetpercentage biologisch niet in staat zou zijn om een ā€‹ā€‹gezond kind te baren. Te weinig lichaamsvet verzwakt het hele lichaam en de algemene prestaties: je bewegingen worden langzamer, je bevriest sneller, je wordt vaker ziek, je haar en nagels worden broos, en je hebt meer behoefte aan rust.

Is een te hoog vetpercentage lichaamsvet gevaarlijk?

Een te hoog lichaamsvetpercentage kan ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid: bij vrouwen is een lichaamsvetpercentage van meer dan 32 procent gevaarlijk en bij mannen boven de 25 procent. Dit komt door het vet dat zich om je organen en je spieren wikkelt en kan leiden tot ziekten zoals diabetes, kanker en hartaandoeningen. Andere gezondheidsproblemen zijn hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol. Vooral het binnenste buikvet is schadelijk voor de gezondheid en wordt erg onderschat in zijn gevaar. Het fatale is, zelfs als je een normaal gewicht en normaal uiterlijk lijkt te hebben, dat je nog steeds te dik kan zijn omdat het interne vet niet zichtbaar is. Een  lichaamsvet-weegschaal helpt je om je lichaamsvetpercentage in de gaten te houden en zo op de lange termijn gezond te blijven.


Welke weegschaal is de beste?
Test / Vergelijk

De DoĀ“s en de DonĀ“ts

Dit moet je doen

Dit moet je niet doen

Weeg altijd onder dezelfde omstandigheden
Weeg je altijd op dezelfde dag en tijdstip (maar niet dagelijks)
Lichaamsvetweegschalen laten je de verdeling zien van je lichaamssamenstelling in de vorm van lichaamsvet, spiermassa en botmassa.
Met behulp van lichaamsvetweegschalen kun je het gewichtsverlies nauwkeuriger zien en heb je een beter overzicht van het verloop van je afslankproces.
Lichaamsvetweegschalen kunnen onnauwkeurig en onbetrouwbaar meten.
Te veel lichaamsvet kan op de lange termijn leiden tot ziektes.
Ook een te laag lichaamsvetpercentage is schadelijk voor uw gezondheid.
Dagelijks wegen kan nadelen hebben.

Welke weegschaal is de beste?
Test / Vergelijk

Toepassing & Gebruik

Zorg altijd voor optimale omstandigheden. Zorg dat je altijd op hetzelfde moment weegt. Dit hoeft niet (beter niet) dagelijks te zijn. Wanneer die omstangheden altijd gelijk zijn, kan je veel nauwkeuriger je voortgang meten.

Omdat een weegschaal slechts een momentopname van je gewicht meet, kun je jezelf zwaarder maken op de weegschaal met het extra gewicht van zoals kleding, en eten en drinken in je maag. Als je vlak voor het wegen een liter water drinkt, zal de weegschaal bij het wegen na het wegen ongeveer een kilo meer aangeven. Niet alleen de meting van je lichaamsgewicht, maar ook van jouw lichaamsvetpercentage kan worden beĆÆnvloed door een volle blaas.

Wist je dat....?

....In de mythologie van het Oude Egypte vervulde de weegschaal een rol bij het wegen van het hart. De Griekse en Romeinse godinnen Themis en Justitia zijn vaak uitgebeeld met een weegschaal.

Welke weegschaal is de beste?
Test / Vergelijk

Prijzen & Kosten

Personenweegschalen zijn verkrijgbaar in vele prijsklassen, van de goedkope eenvoudige weegschalen tot de hoogprijzige professionele weegschalen die in de gezondheidszorg gebruikt worden. Ons advies is een kwalitatief goede weegschaal te kopen, daar deze het nauwkeurigst zal zijn.  Wanneer je geen goede kwaliteit koopt, loop je de kans dat jouw doel niet of moeilijk bereikt wordt.
In dit artikel heb ik dan ook de betere soorten voor je op een rij gezet.

Welke weegschaal is de beste?
Test / Vergelijk

Waar kan je een weegschaal kopen?

Een personenweegschaal kan je zowel online als ook bij fitness/sportwinkels en bij een warenhuis kopen. Het voordeel van deze laatste twee is, dat je de weegschaal echt kan zien en kan uitproberen. Het voordeel van online kopen is dat je de deur niet uit hoeft en dat je oneindig veel keus hebt. Je kan je dan de voor jou beste prijs/kwaliteit uitzoeken.

de verschillende merkenWelke weegschaal is de beste?
Test / Vergelijk

Welke alternatieven zijn er?

Naast de weegschaal zelf zijn er nog andere mogelijkheden om bijvoorbeeld alleen de BMI te meten of alleen je lengte te meten.

BMI Calculator:

welke weegschaal is de beste?

voordelen:

nauwkeurige meting
flexibel en duurzaam
handig klein formaat 

Lichaamsvetmeter:

welke weegschaal is de beste?

voordelen:

makkelijk in gebruik
smartphone compatible
met oplaadkabel

waarom alternatieven?

een alternatief is handig om te hebben, wanneer je bijvoorbeeld al een weegschaal hebt en deze wilt aanvullen met bijvoorbeeld een BMI meter

Samenvatting

Samengevat, lichaamsvet-weegschalen en lichaamsanalyse-weegschalen meten je lichaam met behulp van een weerstand. Lichaamsvet-weegschalen en lichaamsanalyse-weegschalen helpen je gewicht te verliezen, omdat door regelmatig te wegen je kunt vergelijken of je vet hebt verloren en/of spieren hebt opgebouwd. Ook wanneer je lichaamsgewicht niet verandert.
Zelfs met een toename van je lichaamsgewicht, is het mogelijk dat je lichaamsvet hebt verloren omdat je spieren hebt opgebouwd.
Lichaamsanalyse-weegschalen en lichaamsvet-weegschalen helpen je je resultaten te herkennen die niet zichtbaar zijn met een normale personenweegschaal.

Ter afsluiting:

Wanneer je de voor jou best passende weegschaal wilt kopen, dan is het belangrijk dat je weet wat de voor jou belangrijke eigenschappen zijn. Wanneer je voor de beste kwaliteit en levensduur  gaat, dan is een professionele Lichaamsanalyse-weegschaal voor jou de beste keuze.

Dankzij dit voor jou geschreven artikel "welke weegschaal is de beste?"  ben je nu optimaal voorbereid om de voor jou beste weegschaal te kunnen kopen. Je hoeft nu niet meer honderden andere websites te doorzoeken om de voor jou beste weegschaal te kunnen vinden.

Vanaf dit moment heb je alle basis om de voor jou best geschikte weegschaal te kunnen kopen. Maar voordat je deze website afsluit en toch verder kijkt, zouden we graag van je willen weten wat jouw bevindingen zijn met betrekking tot dit artikel "welke weegschaal is de beste?" Schrijf dat gerust hier onderaan in een commentaar. Dank je wel alvast daarvoor!

verdere informatie:

veel gestelde vragen over weegschalen:

Wat is beter analoog of digitaal weegschaal?

De digitale weegschalen zijn nauwkeuriger waarbij je de meting exact kunt aflezen tot aan de gram, bij analoge weegschalen kan de naald tussen de getallen blijven hangen waardoor je geen exacte meting krijgt.

Hoe betrouwbaar zijn slimme weegschalen?

De manier om je vetpercentage thuis te meten zijn weegschalen inclusief vetmeting. De weegschalen zijn populair, maar niet betrouwbaar. De Consumentenbond onderzocht 11 weegschalen. Conclusie: degene die wil weten hoeveel vet hij heeft, kan maar beter niet op een weegschaal gaan staan.

Hoe betrouwbaar is een digitale weegschaal?

Over het algemeen is een digitale betrouwbaarder omdat deze weegschalen omdat deze nauwkeuriger en meer lineair zijn. De afwijking tussen het gewogen gewicht en het echte gewicht zal circa tussen de 100 en 200gram bedragen.

Hoe werkt een digitale personenweegschaal?

Een digitale weegschaal werkt door middel van sensoren aan de onderkant. Deze sensoren meten de druk die er op zit als je er op staat. De sensoren geven daarna de informatie door aan een chip die in de weegschaal zit. Deze chip zet dan de informatie om naar cijfers die wij kunnen zien op het scherm van de weegschaal.

Hoe nauwkeurig meet een weegschaal je vetpercentage?

Weegschalen die ook een vetpercentage geven maken gebruik van de bio-elektrische impedantie analyse (BIA) en behoren tot de dubbel indirecte meetmethoden. Er wordt een inschatting van het vetpercentage gemaakt door de weerstand te meten van een elektrische stroom die door het lichaam wordt geleid.

Hoe meet weegschaal lichaamsvet?

Een vetpercentagemeting op een weegschaal gebeurt via een elektronisch signaal dat door je lichaam wordt gestuurd. Vet heeft een andere weerstand dan vocht, waardoor de weegschaal kan meten hoeveel vet en vocht je lichaam bevat. Meer weerstand staat hierbij synoniem voor meer vet.

Dit Artikel komt van:


geen tijd om af te vallen

Simone

Jouw eigen Feel-Good Expert


Leave a Reply

Your email address will not be published.