Welke danspaal is de beste?

Alles wat je altijd al heb willen weten over danspalen + tips

Als het gaat om paaldansen, denken veel mensen nog steeds aan vrouwen die in nachtclubs op een paal dansen en graag willen pronken met hun lichaam. Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van de paaldanspaal: paaldansen is een echte fitnesstrend geworden. Paaldansen geeft je veel kracht, meer flexibiliteit en een beter lichaamsgevoel. Er zijn ook tal van paaldansstudio's waar je deze veelzijdige sport kunt leren. Niet alleen je lichaam voelt beter, maar ook je zelfvertrouwen. En het beste van alles: iedereen kan paaldansen leren!

Onze Werkwijze

34


Produkten geanalyseerd

51

Jouw tijds-besparing

259

Lezers geholpen

10 Min.

Leestijd

Mijn actuele Top 4

Deze 4 danspalen zijn op dit moment het meest geliefd bij ons. Ik zorg ervoor, dat deze lijst steeds aktueel blijft, zodat je altijd op de hoogte bent!

- Advertentie - 

welke danspaal is de beste?

Pole Dance Dansstang, roestvrij staal

statisch en draaibaar
45 mm
verstelbare hoogte
RVS
welke danspaal is de beste?

Pole-Queen Set M2021 dansstang voor thuis

statisch en draaibaar
45 mm
verstelbare hoogte
verchroomd
welke danspaal is de beste?

Draagbare Danspaal Titanium

statisch en draaibaar
45 mm
verstelbare hoogte
verchroomd
welke danspaal is de beste?

SAMAX
pro-fessionele Danspaal

statisch en draaibaar
45 mm
verstelbare hoogte
RVS

Interesse = Delen:


Heb ik je geholpen?

5/5 - (3 stemmen)
  

Welke danspaal is de beste?: Aanbeveling van onze redactie

Tijdens onze zoektocht naar "welke danspaal is de beste?", zijn wij de volgende twee
danspalen tegengekomen, die wij je niet konden achterhouden.

van ons aanbevolen

welke danspaal is de beste?

SAMAX® professionele
paaldanspaal


ONZE ERVARING

SUPER

"met de uitgebreide handleiding erg gemakkelijk te installeren en weer af te bouwen. Door de bijgeleverde verlengstukken past hij overal  "

beste prijs-kwaliteit

welke danpaal is de beste?

VidaXL® danspaal
hoogte verstelbaar 


ONZE ERVARING

GEWELDIG

"super stevige paal, we kunnen er zelfs met z´n tweeën tegelijk op oefenen. Als beginner kan je de paal vastzetten, zodat hij niet meer draait"

eerst het belangrijkste: 

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een danspaal?

Je hebt net zoveel ruimte nodig als je lang bent. Houd je armen wijd uit elkaar en loop in een cirkel: Alles wat je kunt aanraken staat in de weg. Ook de hoogte is belangrijk: let in de productbeschrijving op hoeveel cm de paal kan worden uitgeschoven.

Hoe installeer je een danspaal?

Er zijn veel zaken waar je op moet letten tijdens het installeren van een danspaal, immer je veiligheid staat altijd voorop.
Bij iedere danspaal is een uitgebreide installatiehandleiding, waar je je aan moet houden. Lees deze van te voren goed door. Een belangrijke tip is, dat je er voor moet zorgen, dat je altijd met z´n tweeën bent tijdens de installatie.

Welk plafond is geschikt voor een danspaal?

Waar de paal moet worden geplaatst, is afhankelijk van de paal en het plafond. De meeste paaldanspalen kunnen bijna overal worden geplaatst, ongeacht welk plafond. Als je bijv. panelen (of schrootjes) aan het plafond hebt, dan kun je een gat in het paneel maken en de paaldanspaal spannen tegen het stabiele plafond.
Dankzij het siliconen uiteinde aan de onder- en bovenkant van de paal zijn de paaldanspalen zeer slipvast op alle ondergronden en plafonds.

Wat kost een danspaal?

Paaldanspalen zijn verkrijgbaar in chroom, RVS en nu ook in siliconen. Wie niet meteen in het dure segment wil belanden, kiest voor chroom of RVS. Je kunt paaldanspalen van chroom of roestvrij staal zeker goedkoper kopen dan die van siliconen. Het is erg belangrijk dat je de plafondhoogte meet voordat je bestelt, zodat je weet of en welke eventuele verlengstukken je nodig hebt.

Spannende Videos over dit onderwerp:


 Danspaal kopen: Test / Vergelijk

Verschillende Modellen & Types (top 5)

- Advertentie -

Beste Keus

welke danspaal is de beste?

DHFD Spinning Static Pole Dance

duurzaam RVS

belastbaar tot
200 Kg

statisch en roterend

demonteerbaar


GEMIDDELDE WAARDERING

SUPER

" Goede grip, eenvoudig in elkaar te zetten "

Prijs-Kwaliteit

welke danspaal is de beste?

Draagbare Striptease Paal Indoor Home

duurzaam staal

belastbaar tot
200 Kg

statisch en roterend

demonteerbaar


GEMIDDELDE WAARDERING

 GOED

"Wanneer goed gemonteerd, zeer stabiel en solide "

Prima

welke danspaal is de beste?

COSTWAY paaldanspaal roterend/statisc

duurzaam RVS

belastbaar tot
120 Kg

statisch en roterend

demonteerbaar


GEMIDDELDE WAARDERING

GOED

"snelle levering, ongecompliceerde afwikkeling, super Paal"

Prima

welke danspaal is de beste?

Statische Danspaal voor Beginners

duurzaam staal

belastbaar tot
180 Kg

statisch en roterend

demonteerbaar


GEMIDDELDE WAARDERING

OK

"kon als beginnerer mijn oefeningen er goed op doen"

Prima

welke danspaal is de beste?

Danspaal roterendstatisch voor beginners

duurzaam staal

belastbaar tot
200 Kg

statisch en roterend

demonteerbaar


GEMIDDELDE WAARDERING

GOED

"de paal hield het prima, ondanks mijn overgewicht"


Welke danspaal is de beste?: Test / Vergelijk

Belangrijke vragen, die je beantwoord moet hebben, voordat je een danspaal koopt:

Is mijn plafond geschikt voor een danspaal?

Zorg ervoor, dat je plafond stevig is. Klem de danspaal altijd aan het "echte" plafond. Mocht je plafond te hoog zijn, dan zijn er vaak verlengstukken meegeleverd. Een andere optie is dan om een losstaande danspaal te kopen. Let hierbij dan wel op dat de bodemplaat dan veel groter en zwaarder is.

Is mijn vloer geschikt voor een danspaal?

Een betonnen of stenen vloer is perfect voor het installeren van een danspaal. Heb je een houten vloer? Plaats dan de danspaal waar de onderbalk van de vloer is.

Wanneer ik binnen geen plek heb voor een danspaal?

De ene optie is naar een fitnessstudio te gaan, die een danspaal hebben. De andere optie is buiten: Er zijn losstaande danspalen te verkrijgen, hierbij heeft de paal een grote en zware bodemplaat.

Val ik af van paaldansen?

Zeker! Wanneer je regelmatig je oefeningen doet en wanneer je je levensstijl en ettstijl erop aanpast, zul je merken dat je snel spieren kweekt en kilo´s zult verliezen.


Danspaal kopen: Test / Vergelijk

Voor wie is een danspaal geschikt
en voor wie niet?

Wanneer je snel conditie wilt opbouwen en/of af wilt vallen én spieren wilt opbouwen, dan is een danspaal het perfecte middel. een danspaal is voor velen toegankelijk en is zeer laagdrempelig.

Voor wie is het geschikt?

Wanneer je snel (buik)spieren wilt

Een danspaal is uitermate geschikt voor snel buikspieren kweken, je zult snel je doel weten te bereiken.

Mensen die effectief af willen vallen

tijdens de oefeningen met een danspaal gebruik je bijna al je spieren. Dit geeft je spieropbouw een boost. Bovendien verbrand je veel calorieën, waardoor je afvalt!

Mensen met weinig tijd voor sport

geen tijd om naar de fitnessschool te rijden? Wanneer je een danspaal thuis hebt, kan je oefenen wanneer het jou uitkomt.

Voor wie is het NIET geschikt?

Mensen die een blessure hebben

Wanneer je een blessure hebt, is het sowieso niet aan te raden actief sport te beoefenen. Wanneer je wel wilt sporten, doe het dan rustig aan.

Wanneer je geen spierpijn wil

Vooral als beginner is het gegarandeerd dat je spierpijn krijgt. De oefeningen zijn belastend voor je spieren. Het vergt dan ook enig doorzettingsvermogen om een ervaren "poledancer" te worden.

Zwangere vrouwen

Voor zwangere vrouwen is het niet geschikt, het risico dat je zult vallen is hierbij aanwezig

De techniek van het "paaldansen" is niet moeilijk, maar vergt wel veel oefening.  Als beginner zul je instructies nodig hebben. In het internet zijn honderden videos hierover te bekijken die je zeker op weg zullen helpen.
Hieronder heb ik je een video uitgezocht, waarin je kennis maakt met de basistechnieken van het "poledancen" en de meest gemaakte fouten.

Danspaal kopen: Test / Vergelijk

Toepassing & Gebruik

Zorg altijd voor optimale omstandigheden thuis. Maak het in de ruimte waar je oefent niet te warm en niet te koud. Zorg dat de luchtvochtigheid in de ruimte goed is en zorg voor voldoende ventilatie. Wanneer je begint te zweten, zal je merken dat je grip op de paal minder wordt door je natte handen. Hierdoor zul je sneller van de paal glijden. Zorg dus altijd voor een schone paal en schone handen voordat je begint.

Danspalen kan je in verschillende diameters kopen: 40mm, 45mm en 50mm. Wanneer je niet zeker bent kies dan voor 45mm. Dit is de diameter die het meest gebruikt wordt in fitnessstudios en dansscholen. Heb je kleine handen? dan kies je voor 40mm diameter.

Leuk om te weten!

" Het paaldansen werd bekend in de jaren tachtig toen de danspaal voor het eerst verscheen in Canadese stripclubs. De oorsprong van de sensuele acrobatiek aan de danspaal gaat echter verder terug; op showelementen uit het Chinese circus."

Er zijn twee verschillende soorten danspalen: de spinning-danspaal en de statische danspaal.  Statische danspalen zijn vast en deze draaien niet. Deze zijn voor beginners  zeer geschikt en zijn lager in prijs dan de sinning-danspalen.  Spinning-danspalen zowel draaibaar als ook vast te zetten. Wanneer je meer ervaring hebt met paaldansen is de draaibare zeer geschikt: Je kunt sneller "spinnen" en daardoor heb je meer variatie in je oefeningen.

Danspaal kopen: Test / Vergelijk

Prijzen & Kosten

De prijs van een danspaal is afhankelijk van welke soort je nodig hebt. Welk materiaal, is de paal draaibaar en heb ik verlengstukken nodig?
Wat in je keus erg belangrijk is, dat je de juiste hoogte bestelt. Dit maakt uit of je verlengstukken nodig hebt.
In dit artikel heb ik dan ook de verschillende soorten voor je op een rij gezet.

Danspaal kopen: Test / Vergelijk

Waar kan je een danspaal kopen?

Een danspaal kan je zowel online als ook bij sommige fitness/sportwinkels kopen. Het voordeel van deze laatste is, dat je de paal fysiek kan uitproberen. Het voordeel van online kopen is dat je de deur niet uit hoeft en dat je oneindig veel keus hebt. Je kan je dan de voor jou beste prijs/kwaliteit uitzoeken.

de verschillende merkenDanspaal kopen: Test / Vergelijk

Wat heb ik nodig om te kunnen paaldansen?

Naast de danspaal zelf heb je nog zaken nodig die je het sporten comfortabeler maken. Bijvoorbeeld kleding en een mat onder de paal (voor als je valt)

danspaal-outfit:

welke danspaal is de beste?

voordelen:

comfortabel
neemt zweet op
je voelt je sportief en fitter

accessoire:

welke danspaal is de beste?

voordelen:

veiligheid voor jezelf
beschermt de vloer
in delen op te bergen

waarom accessoires?

accessoires maken het compleet: hier door voel je je beter, je motivatie blijft goed en bovendien maakt het het veiliger!

Samenvatting

Paaldansen wordt (weer) een echte trend, iedereen heeft het erover en dat is ook helemaal terecht. Want het is echt leuk om te doen. En wanneer het leuk is, zul je ook sneller resultataen boeken.

Welke danspaal is nu de beste?  In principe is elke danspaal goed. Waar het om gaat is dat jij je goed voelt bij de oefeningen. Wanneer dit goed is, kan je snel een zeer goed resultaat behalen.
Paaldansen is geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden. Beginners moeten  geduld hebben om de bewegingen te leren en ze moeten niet bang zijn voor een paar blauwe plekken en spierpijn.

Na een tijdje heb je je draai gevonden, en ga je spieren kweken. Die zorgen er dan weer voor dat het allemaal nog makkelijker en sneller gaat. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor je huid er strakker en gezonder gaat uitzien. Je wordt fitter en gezonder, je voelt je goed en zo zit je in een positieve "vibe".
De aanschaf van een danspaal kan dus absoluut worden aanbevolen om in korte tijd of langere tijd geweldige resultaten te behalen.

Ter afsluiting:

Wanneer je de voor jou best passende Danspaal wilt kopen, dan is het belangrijk dat je weet wat de voor jou belangrijke eigenschappen zijn. Wanneer je voor het beste resultaat gaat, dan is een Health-Hula Hoop (die met de massage-golven) voor jou de beste keuze.

Dankzij dit voor jou geschreven artikel "welke danspaal is de beste?"  ben je nu optimaal voorbereid om de voor jou beste danspaal te kunnen kopen. Je hoeft nu niet meer 1000 andere websites te doorzoeken om de voor jou beste danspaal te vinden.

Vanaf dit moment heb je alle basis om de voor jou best geschikte danspaal te kunnen kopen. Maar voordat je deze website afsluit en toch verder kijkt, zouden we graag van je willen weten wat jouw bevindingen zijn met betrekking tot dit artikel "welke danspaal is de beste?" Schrijf dat gerust hier onderaan in een commentaar. Dank je wel alvast daarvoor!

verdere informatie:

wat zegt Wikipedia hierover:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Paaldansen

veel gestelde vragen over danspalen:

Hoeveel plaats heb je nodig voor een danspaal?

De palen zijn standaard ongeveer 3m hoog, dat wil zeggen dat je 3m10 vrije hoogte nodig hebt om de paal op te zetten. Je kan eventueel een korter verlengstuk kopen om hem in een lagere ruimte te plaatsen.

Welke diameter danspaal?

Palen zijn verkrijgbaar in drie diameters – 50 mm, 45 mm en 40 mm. Als je twijfelt, ga dan voor 45 mm, want dit is de nieuwe industriestandaard en de maat die te vinden is in de meeste studio's en bij paaldanswedstrijden

Kan iedereen leren paaldansen?

Sportief Paaldansen is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of sportervaring. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn om te kunnen beginnen, deze kwaliteiten zul je gedurende de lessen opbouwen.

Hoe moeilijk is paaldansen?

Veel mensen onderschatten hoe zwaar paaldansen is. Paaldansen is echt een zware work-out ook als je al een andere sport doet. Je gaat spieren gebruiken die je nooit eerder hebt gebruikt. Het is geen makkelijke sport wat je even doet dus onderschat het niet.

Hoe begin je met paaldansen?

Een standaard paaldansles begint met een warming-up op yogamatten. Armen, benen, billen en buik komen aan bod. En dat is al redelijk intensief voor iemand die weinig sportervaring heeft.

Wat doet paaldansen met je lichaam?

Paaldansen is hard werk. Net als boksen, is paaldans een geweldige workout, omdat er zowel cardio, krachttraining, uithouding en flexibiliteit aan te pas komt. Oftewel: de perfecte sport voor een droomlichaam.

Dit Artikel komt van:


geen tijd om af te vallen

Simone

Jouw eigen Feel-Good Expert


Leave a Reply

Your email address will not be published.