Hoe gebruik je een ab wheel?

Tips,aanbevelingen & meer

Een ab wheel (ook wel ab roller genoemd) is een ideaal hulpmiddel voor buikspiertrainingen voor thuis.  De ab wheel is bijzonder geschikt om af te vallen en om je arm- en buikspieren te trainen, Door de speciale beweging, worden in het bijzonder jouw buik, arm en bilspieren getraind. Je kan het oefenen extra leuk maaken door er bijvoorbeeld een muziekvideo bij af te spelen.
Je kan hiermee, afhankelijk van je moeilijkheidsgraad, tot 500 Kilokalorieen per uur verbranden. Vergeet vooral niet dat Spierpijn er gewoon bij hoort in het begin!

Onze Werkwijze

18


Produkten geanalyseerd

76

Jouw tijds-besparing

265

Lezers geholpen

7 Min.

Leestijd

Mijn twee beste

Deze 2 ab wheels zijn op dit moment het meest geliefd bij ons. Ik zorg ervoor, dat deze lijst steeds aktueel blijft, zodat je altijd op de hoogte bent!

- Advertentie - 

hoe gebruik je een ab wheel
hoe gebruik je een ab wheel?

Interesse = Delen:


Heb ik je geholpen?

5/5 - (3 stemmen)
  

Ab wheel: Aanbeveling van onze redactie

Tijdens onze zoektocht naar "Hoe gebruik je een ab wheel", zijn wij de volgende twee ab rollers tegengekomen, die wij je niet konden achterhouden.
Wij kunnen niet anders dan je deze aan te bevelen:

van ons aanbevolen

hoe gebruik je een ab wheel?

Readaeer Buiktrainer
incl. dikke antislipmat


ONZE ERVARING

SUPER

"geweldig product! Snel bezorgd en makkelijkte gebruiken. Ik raad iedereen aan de bijbehorende videos hierover te bekijken"

beste prijs-kwaliteit

hoe gebruik je een ab wheel?

Beenle-Icey Ab Roller
met verwijderbare Handvat


ONZE ERVARING

GEWELDIG

"vooral door de bijgeleverde kniemat zijn de oefeningen zeer comfortabel. Deze Ab Wheel kan ik iedereen aanbevelen"

eerst het belangrijkste: 

De meest voorkomende beginnersfouten

Zorg er vooral voor, dat je aan het begin van de training de belasting niet overdrijft. Je gewrichten en tussenwervels werken hard bij het gebruik van de Ab Roller, wat in principe goed is, maar voral als beginner moet je voorzichtig en bedachtzaam te werk gaan. Zorg ervoor dat je je training aanpast aan de mate van je conditie. Als je tijdens de training problemen opmerkt, is het des te belangrijker op de signalen van je lichaam te letten en de training daarop aan te passen. Vooral aan het begin van de training is het belangrijk dat je vertrouwd raakt met de basisfuncties van het apparaat.

Warming up en cooling down

Een goede warming-up van spieren en gewrichten en een ontspannen cooling-down na de training is erg belangrijk ter vorkoming van blessures. Geef jezelf voldoende tijd (ongeveer 5-10 minuten) om op te warmen. Daarna kun je met de training beginnen en langzaam zowel de snelheid als de belasting opvoeren. Let goed op de signalen van je lichaam. Als je merkt dat de oefeningen niet  uitdagend voor je zijn, moet je de belasting verhogen om een ​​effectieve training te bereiken. Na de training moet je een ontspannen cooling-down doen en je spieren strekken.

Muziek en/of video tijdens je oefening

Als je tijdens het sporten tv kijkt of naar muziek luistert, blijf dan gefocust op je oefeningen. Anders sluipen er gemakkelijk fouten in. Je moet ook de intensiteit van de training variëren op basis van je conditie (ben ik beginner of ben ik ervaren?). Trainen met constant dezelfde intensiteit wordt al snel routine als nieuwe uitdagingen en variaties ontbreken. Trainen met een ab-roller is een van de meest effectieve cardiotrainingen die er is.

Belangrijke vragen, die je beantwoord moet hebben, voor dat je een ab wheel koopt:


Spannende Videos over dit onderwerp:


Ab Wheel: Test / Vergelijk

Verschillende Modellen & Types

- Advertentie -

Goedkoop

hoe gebruik je een ab wheel?

Vinsguir Ab Roller voor Abs Workout

Roestvrij staal

inkl. Rolmat

incl. Kniemat

gratis extra´s


GEMIDDELDE WAARDERING

GOED

"door het brede wiel is deze zeer stabiel, ook voor beginner"

Prijs-Kwaliteit

hoe gebruik je een ab wheel?

Fitnessery®  - Ab Roller - Inclusief  BONUS cadeaus

Roestvrij staal

inkl. Rolmat

incl. Kniemat

gratis extra´s


GEMIDDELDE WAARDERING

 GOED

"werkt uitstekend bij mij, product om aan te bevelen"

Prima

hoe gebruik je een ab wheel?

EnterSports Ab Wheel,  met Kniebeschermer

Roestvrij staal

inkl. Rolmat

incl. Kniemat

gratis extra´s


GEMIDDELDE WAARDERING

GOED

"snelle levering, ongecompliceerde afwikkeling, super roller"

Prima

hoe gebruik je een ab wheel?

Perfect Fitness Ab Roller voor Core Workouts

Roestvrij staal

inkl. Rolmat

incl. Kniemat

gratis extra´s


GEMIDDELDE WAARDERING

OK

"geen poespas, ideaal voor de kleine portemonnee"

Beste Keus

hoe gebruik je een ab wheel?

Fitness AB Roller met Knie Mat en Springtouw

Roestvrij staal

inkl. Rolmat

incl. Kniemat

gratis extra´s


GEMIDDELDE WAARDERING

SUPER

"door de gratis extra´s heb je een complete fitness-set"

Ab wheel: Test / Vergelijk

De belangrijkste koopcriteria voor een ab wheel

hoe gebruik je een ab wheel?

De ab wheel (of ab roller) het ideale apparaat voor zowel het trainen van al je spieren, als voor het trainen van je uithoudingsvermogen. Ook wanneer je spiermassa wil kweken, is de ab roller een perfect fitnessapparaat.
Dit zijn voor veel mensen de hoofdredenen een ab wheel te kopen voor thuis. Een ab wheel is perfect voor het verbranden van het nodige aantal calorieën.

Ab wheel: Test / Vergelijk

Voor wie is een ab wheel geschikt
en voor wie niet?

Wanneer je snel spieren wilt kweken wil en/of af wilt vallen, is de ab roller een zeer goed middel. De ab wheel is voor veel mensen toegankelijk en is zeer laagdrempelig. Toch is de ab wheel niet voor iedereen geschikt: mensen met rugproblemen zullen merken dat de ab roller te zwaar voor hen zal zijn.

Voor wie is het geschikt?

Wanneer je snel buikspieren wil kweken

Een ab wheel is uitermate geschikt voor snel buikspieren kweken, het is een eenvoudige manier om snel je doel te bereiken.

Mensen die effectief af willen vallen

tijdens de oefeningen met de ab roller gebruik je bijna al je spieren. Dit bevordert de spieropbouw. Bovendien verbrand je calorieen, waardoor je afvalt!

Mensen met weinig plek thuis

Een ab roller kan je overal mee naar toe nemen, dus je kan je oefeningen doen waar en wanneer je maar wil!

Mensen met weinig tijd voor sport

geen tijd om naar de fitnessschool te rijden? Wanneer je een ab roller thuis hebt, kan je trainen wanneer het jou uitkomt.


Voor wie is het NIET geschikt?

Mensen die rugproblemen hebben

Doordat je rug hol wordt tijdens de oefening, moet je, wanneer je rugproblemen hebt, er erg voorzichtig en gecontrolleerd mee om gaan.

Wanneer je geen spierpijn wil

Vooral als beginner is het een gegeven, dat je spierpijn krijgt. Wanneer je geen spierpijn wilt, is een ab roller niets voor jou.

Mensen die niet gemotiveerd zijn

Zonder einige vorm van motivatie heeft het geen zin een ab wheel aan te schaffen; je zult nooit bereiken wat je wilt, zonder gemotiveerd te zijn.

Kinderen in de groei

Voor kinderen die in de groei zijn is de ab roller een te grote belasting voor de spieren. Een keer proberen kan, maar niet regelmatig.


De techniek van het "ab wheelen" is erg belangrijk. Zorg dat je je informeert, voordat je gaat beginnen met deze training. Wanneer je de verkeerde techniek gebruikt, kan dit verschillende soorten klachten tot gevolg hebben.
Ik raad je aan de video hieronder te bekijken, waarin je kennis maakt met de basistechnieken en de meest gemaakte fouten.
Hierdoor schoon je je rug en voorkom je belasting van de verkeerde spieren en voorkom je vervelende blessures.

Ab wheel: Test / Vergelijk

Toepassing & Gebruik

De meeste onderzoeken vertellen je dat je 30 tot 60 minuten per dag aan sport moet doen om fit te blijven en om de gewenste resultaten te halen. Zorg dat je deze tijd ook neemt!
Wanneer je toch te tijd niet kan vinden, kan je ook meerdere keren per dag 10 minuten een work-out met de ab wheel doen. Zo kom je ook aan 30 tot 60 minuten.

Voor veel mensen is gewichtsverlies het doel. Hierbij is het belangrijk dat je minimaal 3 keer per week (of om de dag) 30 minuten je oefening doet. Resultaten komen eerst dan, wanneer je je hier aan houdt en het ook langere tijd volhoudt. Je zult zien dat je na enige tijd een je buik strakker wordt. Ook zal je zien en merken dat je gewicht gaat afnemen. Bovendien voel je je, zowel lichamelijk als ook psychisch, fitter en gezonder!
En hierdoor zul je ook weer gemotiveerder worden, waardoor je sneller je doel gaat bereiken.

Leuk om te weten!

"Het eerste buikspierwiel is bedacht in 1968 door de Amerikaan Ralph Burzenski. Zijn vinding staat in de traditie van een lange zoektocht naar effectieve hulpmiddelen voor het uitvoeren van buikspieroefeningen. Na Burzenski hebben anderen zijn vinding verder verfijnd, tot de wielen zoals we ze tegenwoordig tegenkomen."

Motivatie is één van het belangrijkste om je doel te bereiken. Je kan jezelf motiveren door bijvoorbeeld de lengtes van de oefeningen te varieren of door oefenen voor de tv, met je favoriete tv programma of je favoriete muziek.
Stel jezelf ook een doel: Door een doel te stellen en door bijv. dagelijks je buikomvang bij te houden, zul je merken dat het makkelijker is je te motiveren.

Ab wheel: Test / Vergelijk

Prijzen & Kosten

Ab wheels zijn er in verschillende soorten (één wiel, twee wielen) en prijsklassen, vanaf ca. 25 Euro tot je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Meestal zijn de duurdere ab wheels beter van kwaliteit en leveren meer resultaat. Meestal geldt hierbij zoals bij vele zaken, ”goedkoop is duurkoop”.

Ab wheel: Test / Vergelijk

Waar kan je een ab wheel/ ab roller kopen?

Een ab wheel of ab roller kan je zowel online als ook bij een fitness/sportwinkel kopen. Ook bij de grotere electronicazaken zijn deze te koop. Het voordeel van deze laatste twee is dat je het apparaat fysiek kan uitproberen. Het voordeel van online kopen is dat je de deur niet uit hoeft en dat je oneindig veel keus hebt. Je kan je dan de voor jou beste prijs/kwaliteit uitzoeken

de verschillende merkenAb wheel: Test / Vergelijk

Wat zijn goede alternatieven?

Naast de ab wheel zijn er natuurlijk veel ander apparaten en machines om je buikspieren te trainen. Het goed alternatief is bijvoorbeeld "sit-ups" of "plank" (kost niets). Een ander alternatief is ook bijvoorbeeld een balance trainer. Hierbij gebruik je ook al je spieren (vooral je buikspieren) en kan je je uithoudingsvermogen trainen. 

Ab Wheel:

Hoe gebruik je een ab wheel?

voordelen:

laagdrempelig
snel resultaat
veel keus

nadelen:

gegarandeerde spierpijn
geduld is gevraagd

Alternatief:

hoe gebruik je een ab wheel?

voordelen:

weinig ruimte nodig
makkelijke oefeningen
voor iedereen

nadelen:

resultaat duurt langer
kleine keus aan  oefeningen

waarom een alternatief?

soms richt je je teveel op één product en misschien twijfel je er wel over of het dat wel zijn moet. Door je een alternatief te laten zien, kom je wellicht op andere ideeen.

Samenvatting

Een ab wheel (of ab roller) is een hulpmiddel dat uitermate geschikt is voor het trainen van, vooral, je buikspieren. Het grootste voordeel van een ab roller is echter dat hij niet alleen de buikspieren bewerkt, maar ook andere spieren van het bovenlichaam. Een bijkomend voordeel is dat je geen speciale ruimte nodig hebt, het kan gewoon in je eigen woonkamer of slaapkamer.

Wanneer je je conditie wilt verbeteren maar heb je geen zin/tijd hebt om een sportschool te bezoeken is een ab roller het juiste apparaat om effectief aan je buikspieren te kunnen werken. Je traint tegelijkertijd ook de spieren van je rug, benen en armen.

Ook het kopen van een ab roller alleen is geen garantie tot succes. Wanneer je succesvol wilt afvallen is het, naast het oefeningen doen, belangrijk dat je je voeding desbetreffend aanpast. Een gezonde levensstijl in combinatie met sport is de basis!

Ter afsluiting:

Wanneer je de voor jou best passende ab wheel wilt kopen, dan is het belangrijk dat je weet wat de voor jou belangrijke eigenschappen zijn. Wanneer je voor het beste resultaat gaat, dan is een ab wheel met instructie videos voor jou het best.

Dankzij dit voor jou geschreven vergelijk "hoe gebruik je een ab wheel?"  ben je nu optimaal voorbereid om de voor jou beste ab wheel te kunnen kopen. Je hoeft nu niet meer 1000 andere websites te doorzoeken om de voor jou beste ab wheel te vinden.

Vanaf dit moment heb je alle basis om de voor jou best geschikte ab wheel te kunnen kopen. Maar voordat je deze website afsluit en toch verder kijkt, zouden we graag van je willen weten wat jouw bevindingen zijn met betrekking tot dit artikel "hoe gebruik je een ab wheel?" Schrijf dat gerust hier onderaan in een commentaar. Dank je wel alvast daarvoor!

Bronnen & Experts die ons hebben bevestigd:

[1] https://www.kieskeurig.nl/fitnesssport_overig/product/6349185-relaxdays--buikspiertrainer-ab-roller-trainer-abdominal-sixpack-thuis/prijzen

[2]https://www.consumentenbond.nl/test

[3]https://www.beslist.nl/products/sport_outdoor_vrije-tijd/sport_outdoor_vrije-tijd_484285_484306/r/Ab_roller/

verdere informatie:

wat zegt wikipedia hierover:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fitness

veel gestelde vragen over roeimachines en training:

Welke spieren train je met de ab wheel?

Met een ab wheel (of stability wheel) train je je buikspieren, borstspieren én je rugspieren. Daarbij leg je de nadruk op zowel stabiliteit als kracht.

Is ab wheel effectief?

Voor het effectief trainen en zichtbaar maken van je buikspieren is een ab roller een handig apparaatje om te kopen. Dus wanneer je je buikspieren eens flink in de brand wilt zetten, dan is het aan te raden om een ab roller te kopen en er mee aan de slag te gaan.

Deze Vergelijk komt van:


geen tijd om af te vallen

Simone

Jouw eigen Feel-Good Expert


Leave a Reply

Your email address will not be published.